Amber: Mijn laatste twee weken als Zorgtrainee

Even terug naar 28 maart 2022… mijn eerste dag als trainee bij We Care to DisGover! Ik startte mijn eerste opdracht bij JIMwerkt in Amersfoort met een opdracht ernaast bij Garage2020 voor een paar uur in de week. Al gauw voelde ik me hier thuis. Een gezellig team en een divers takenpakket. Van social media beheer en het organiseren van een groot evenement, tot aan het meeschrijven van een subsidieaanvraag en begroting. 

 

Ook binnen We Care to DisGover voelde ik mij snel thuis. Ik deed snel leuke contacten op, sloot me aan bij de borrelcommissie en was graag bij alle uitjes. Ik leerde zowel trainees van DisGover als We Care to Disgover kennen, aangezien we destijds samen in een pand zaten. Daardoor hoorde ik ook de ervaringen van DisGover trainees binnen de overheid. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat ik qua interessegebied en opdrachten de juiste keuze had gemaakt door me aan te sluiten bij We Care. 

 

Alles liep eigenlijk op rolletjes! Een leuke opdracht met veel eigen verantwoordelijkheid en gezellige vrijdagen met de andere trainees. Wel vond ik het nog moeilijk om te bedenken wat mijn toekomstvisie was. Waar wilde ik naartoe en wat wilde ik achter laten in de zorg? Voor mij hielpen de gesprekken met mijn begeleider, het bespreken van mijn insights profiel en het invullen van het passiemodel enorm om hier meer duidelijkheid over te krijgen. Het liet me inzien wat mijn sterke punten waren, en welke elementen ik in mijn werk nodig heb om goed tot mijn recht te komen en plezier te ervaren in mijn werk. Maar, ook zorgde deze gesprekken voor een bepaalde geruststelling dat het ook oké is dat ik nog niet 100% wist wat ik wilde gaan doen. Ik heb ervaren dat je als trainee veel ruimte krijgt om hierin te groeien en over te sparren. Dat was voor mij ook een van de redenen om met het traineeship te beginnen. 

 

Na 1,5 jaar bij JIMwerkt en Garage2020 was het tijd voor een laatste nieuwe opdracht. Even schakelen was dat. Bij de GGD Noord-en Oost-Gelderland heerste er een hele andere cultuur en werkwijze. En ik ging met een nieuw onderwerp aan de slag: arbeidsmarktcommunicatie en employer branding! Ik merkte al gauw dat ik hier echt kon inzetten op mijn creativiteit, innovativiteit en het optimaliseren van processen. Dat is waar mijn kracht ligt en dus was het een bevestiging voor mij dat ik deze punten graag terug wil zien in mijn toekomstige baan. Ik ben blij dat ik de organisatie vernieuwende adviezen mee heb kunnen geven en dat het thema arbeidsmarktcommunicatie een van de speerpunten is voor in ieder geval 2024 en hopelijk ook 2025. 

 

Dan nu weer een fast forward naar vandaag: mijn laatste week van het traineeship is begonnen. Ik kijk terug op 2 hele positieve jaren waarin ik samen met gelijkgestemden veel heb kunnen experimenteren en leren. Ik heb ook het gevoel dat ik beter weet welke stempel ik wil drukken op de zorg. Er speelt zoveel in de zorg, en met oude gedachtepatronen kunnen niet al deze problemen worden opgelost. Daarom vind ik het zo belangrijk dat een zorgvernieuwer van de toekomst een andere bril durft op te zetten en te experimenteren en innoveren om tot nieuwe oplossingen te komen. Natuurlijk is het belangrijk dit wel in samenspraak te doen met de mensen die al tientallen jaren in het vak zitten. Zo kunnen we van elkaar leren! Deze houding neem ik ook zeker mee in mijn nieuwe functie als communicatieadviseur bij KIK-V, waar ik begin april zal starten. Ook nieuwe trainees raad ik aan om binnen We Care van de kans gebruik te maken om te experimenteren. Je kunt het zo gek niet bedenken of je krijgt de ruimte om je idee uit te voeren. Ik denk dat dit niet overal het geval is en dat je dit moet koesteren zolang je nog het traineeship volgt. 

 

Ik wil graag afsluiten met een paar van mijn favoriete momenten van de afgelopen twee jaar. Zoals de creatieve sessie die ik samen met andere trainee Kim heb gegeven voor een groep zorgbestuurders waarin we letterlijk de zorgvernieuwer van de toekomst gingen bouwen. Of het luisterboek met AI gegenereerde plaatjes die ik samen met mijn Action Learning groepje heb gemaakt voor het Rijnstate ziekenhuis. Of wat denk je van het gezellige weekend Hacking Health in Amsterdam samen met een clubje We Care meiden. Of het bootfeest in de zomer van 2023. En laten we het Snowworld uitje afgelopen december vooral niet vergeten!

Je snapt waar ik naartoe wil gaan…. te veel mooie momenten om allemaal te benoemen!