Trainees over Zelfzorg kennissessie ‘Succesvol leidinggeven aan jezelf’

Je batterij altijd opgeladen? Nee we hebben het niet over die van je telefoon of fiets, we hebben het over jouw eigen batterij. Als starter moet je namelijk nog wel even mee. En hoe je die batterij vol houdt is best nog even zoeken als je net begint. 

 

Het borrelde bij trainee Cato. “Tijdens onze tussentijdse evaluatie voor een project merkte ik dat één onderwerp terug bleef komen: Hoe vind je balans tussen werk en privé? Hoe kun je omgaan met verschillende projecten?” Daar wilde zij iets mee doen. Elke laatste vrijdag van de maand staat in het teken van kennis opdoen. Zelfzorg, gezien vanuit de levensfilosofie Sisu, is in januari toegevoegd aan ons opleidingsprogramma. Geheel op het thema Zelfzorg ging Cato aan de slag met een kennissessie: Succesvol leidinggeven aan jezelf. In deze post lees je hoe de sessie tot stand kwam en wat trainees meenemen. 

 

Waarom besloot jij deze sessie te geven?

Ik vind het interessant om na te denken hoe je een training kunt ontwikkelen die aansluit bij de wensen van je doelgroep en daarbij te zoeken naar praktische tools om te gebruiken. Verder heb ik in mijn vorige werk lesgegeven aan geneeskundestudenten, dus het overbrengen van kennis en het begeleiden van gesprekken is iets wat ik eerder al gedaan heb en nu leuk vond om weer eens op te pakken. Daarnaast vond ik het leuk om dit samen te doen met Sanne en Romée, zodat ik ook van hen kon leren hoe zij de organisatie van een kennissessie aanpakken.  

 

Hoe zag de sessie eruit?

Ik startte met het uitleggen van theorie over de Mindset van Carol Dweck en het leermodel van Senniger. Een vaste of fixed mindset belemmert ontwikkeling, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en zin om te leren. Wanneer je een groeimindset hebt, ben je ervan overtuigd dat je in staat bent om jezelf te ontwikkelen door te leren en ervaringen op te doen. Het was leuk om te zien dat je bij sommigen echt een kwartje zag vallen tijdens de sessie. Je hebt zelf in de hand hoe je om wilt gaan met de leuke en minder leuke zaken die je tegenkomt in je werk, je kunt dus dingen zelf veranderen. Daarna gingen we aan de slag met het vullen van ieders persoonlijke batterij, letterlijk. Aan de hand van wat opdrachten gebaseerd op Insights Discovery, kwamen we er al snel achter wat onze energiegevers- en vreters zijn. Die kunnen bij iedereen verschillen. Ze zijn belangrijk om te weten zodat je wat ruimte creëert voor jezelf. Als de band altijd gespannen staat, is er namelijk geen ruimte om te groeien. En zal het lastiger zijn om een groeimindset te hebben. 

 

Hoe kijk je terug op de sessie?

Fijn dat er vanuit het traineeship geluisterd wordt naar wat trainees nodig hebben. Mensen die net starten maken best een grote stap. Een weg daarin vinden kan lastig zijn, en daarover het gesprek aangaan helpt. Je leert gaandeweg dat je het zelf in de hand hebt. En dat het hebben van een groeimindset helpt. 

 

En, wat zijn jouw energievreters en -gevers?

Voor mij is het duidelijk. Ik krijg energie van samenwerken. Een energievreter is dus als ik op mijn eigen eilandje aan het werk ben. Ik vind het fijn om feedback te krijgen en daarnaar te vragen, dat geeft mij het gevoel dat ik kan ontwikkelen. En ook krijg ik energie van sporten voordat ik mijn werkdag begin of uitgebreid koken en eten met vriendinnen. 

 

Super tof om te zien dat de verschillende achtergronden van trainees gebruikt kan worden om van elkaar te leren! Wat hebben andere trainees uit deze sessie gehaald? 

 

Jordy: “Het is niet erg als er dingen spelen die je meer energie kosten dan opleveren. Zolang je je er bewust van bent, eraan werkt, en er ook genoeg dingen spelen die je energie opleveren. Mijn energiegevers zijn samenwerken naar een oplossing, maatschappelijke impact hebben en sporten.”

 

Rosa: “De les die ik voornamelijk meeneem is dat het belangrijk is om soms even stil te staan waar je vrolijk (energiegever) van wordt en van wat minder (energienemer). Door hierover na te denken ben ik me bewuster geworden over hoe ik mijn tijd in deel. Als side note, wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat deze gevers en nemers ieder moment kunnen verschillen, dus is het ook niet erg als je soms wat meer energienemers ervaart, dit kan zo switchen.”

 

Fréderique: “Iedereen haalt motivatie uit verschillende zaken. Om een fijne balans in mijn leven te hebben is het voor mijzelf belangrijk om mij bewust te zijn van energiegevers- en vreters en hoe ik daarmee omga. Wat geeft mij energie? Onder andere persoonlijke betrokkenheid, vrijheid en flexibiliteit, en duidelijkheid.”