Event: Zorgvernieuwers van de toekomst

Iedereen heeft recht op goede zorg. Maar hoe ziet dat eruit? Wat is goede zorg? Welke ontwikkelingen zijn er nodig binnen de zorg? En hoe komen we daar? Tijdens het event ‘Zorgvernieuwers van de toekomst’ op 18 maart gingen we met o.a. deze vragen aan de slag. Een enthousiaste groep opdrachtgevers, partners, trainees en andere geïnteresseerden kwamen bijeen om samen aan de slag te gaan om letterlijk te bouwen aan de zorgvernieuwer van de toekomst.

 

Nu zul je wel denken, ‘letterlijk bouwen?’ Ja! Met behulp van verschillende delen van het menselijk lichaam kwamen we tot de ideale zorgvernieuwer van de toekomst. Op elk lichaamsdeel stond een vraag geschreven waar we in groepjes over gingen brainstormen. Zo stond er op het been de vraag: ‘Welke beweging brengt de zorgvernieuwer van de toekomst op gang?’ en op het hart: ‘Waar gaat het hart van de zorgvernieuwer sneller van kloppen?’

 

Het programma

De middag begon met een korte introductie gevolgd door een kennismakingsronde op een wel heel originele manier. We stelden onszelf voor aan de hand van dierenkaarten. Welke kaart ik had gekregen? Ik kreeg een hondenkaart. Een hond kan af en toe bijten en snuffelt met zijn neus in het rond. Ook van een WE CARE to DisGover trainee wordt verwacht dat die zich vastbijt in zijn of haar opdracht en een nieuwsgierige instelling heeft. Overal de neus insteken om zo veel mogelijk te weten te komen over het onderwerp. Dat is een ideale trainee!

 

Met deze enthousiaste en nieuwsgierige instelling gingen we ook verder naar de rest van het programma. In verschillende groepjes gingen we in drie rondes aan de slag met de vraagstukken die op de lichaamsdelen stonden. Het was enorm interessant om vanuit het perspectief van de opdrachtgevers en partners te zien hoe zij naar bepaalde vraagstukken kijken. Wij als trainees konden enorm veel leren van hun ervaringen. Daar tegenover stond dat de opdrachtgevers en partners weer veel konden leren van onze frisse blik.

 

Naarmate de lichaamsdelen zich vulden met antwoorden op de vragen, werd duidelijk hoe complex de vraagstukken wel niet zijn en hoeveel punten er wel niet te bedenken vallen om te vernieuwen binnen de zorg. Een mooie uitdaging voor de zorgvernieuwer van de toekomst dus! Zo ontstond er aan het einde van de middag een volledig ingevulde papieren versie van een ideale zorgvernieuwer van de toekomst. Vol met actiepunten, denkrichtingen en dromen.

 

Wat heeft de middag ons gebracht?

De middag stond naar mijn mening in het teken van verbinding maken. Het is als trainee zijnde enorm leuk om in gesprek te gaan met mensen die al jaren werkervaring hebben en te voelen dat je input welkom is en je als gelijkwaardige gesprekspartner wordt behandeld. We hebben allemaal enorm veel van elkaar kunnen leren. Het event was HET bewijs dat het combineren van jong en oud talent tot het beste resultaat kan leiden.

 

Natuurlijk kon de middag niet afgesloten worden zonder een welverdiende borrel waarbij er nog gezellig verder gekletst werd. Ik kijk uit naar meer van zulke leuke events!

 

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog of ergens anders over rondom het traineeship? Ik beantwoord ze graag!

Dit blog is geschreven door Amber

Amber is trainee bij We Care to DisGover en doet haar opdracht bij JIMwerkt als projectmedewerker.