Ontmoet Meis

WO master Sociologie

Beleidssecretaris bij Fundis

Geïnteresseerd in samenspel tussen zorgverlener en zorgvrager verbeteren

Meer over mij weten?
Bekijk mijn verhaal

Mijn verhaal

Voor mijn bachelorstudie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening heb ik stage gelopen bij het buurtteam in Utrecht. Tijdens deze stage vervulde ik de rol van maatschappelijk werker en was het mijn taak om cliënten te ondersteunen met verschillende uitdagingen zoals huisvesting, geldproblemen, geestelijke problematiek etc. Verder was het de missie van deze organisatie om cliënten passende hulp te bieden om hen uiteindelijk weer zelfredzaam te maken. Als stagiaire streefde ik ernaar deze missie te waarborgen. Maar na een paar maanden merkte ik dat dit niet altijd even gemakkelijk was. Veel kaders leken het samenspel tussen zorgverlener en zorgvrager niet te faciliteren en konden een nieuw perspectief van buitenaf gebruiken.

Vanaf dit moment is er in mij een drive ontstaan om een bijdrage te leveren aan de zorgsector. Met andere woorden wil ik nieuwe manieren ontdekken om deze sector verder te ontwikkelen en te verbeteren. Om uiteindelijk een bijdrage te leveren aan de cliënt en patiënt die in mijn ogen de beste zorg verdienen. Toen ik in contact kwam met We Care to DisGiver zag ik direct een match tussen mij en het bedrijf. Met veel passie, betrokkenheid, creativiteit en een hart voor de gezondheidszorg wil ik graag met hen en opdrachtgevers meedenken en samenwerken aan de huidige uitdagingen binnen de zorgsector.

Opleidingen

Bekijk mijn opleidingen

MSc Sociologie

Vrije Universiteit Amsterdam

2021 - 2022
Social Work + doorstroomminor sociaal wetenschappelijk onderzoek (BSc)

Hogeschool van Amsterdam

2017 - 2021

Action Learning projecten

Projectlid | Archipel ZHE

‘De hoeveelheid ouderen neemt toe en tegelijkertijd neemt de hoeveelheid zorgprofessionals af. Deze steeds groter wordende zorgkloof is op de de Zuid-Hollandse eilanden eerder en sterker aanwezig dan in de rest van het land. Van bovenaf wordt veel nagedacht over oplossingen voor dit vraagstuk, Archipel ZHE heeft ons daarom gevraagd meer te gaan doen. Als projectgroep merken wij op dat er nog draagvlak mist bij jongeren rondom dit vraagstuk. Middels dit project willen wij jongeren mede-eigenaar maken van dit vraagstuk. Dit doen we in co-creatie met jongeren, ouderen en experts. In de groep zie ik mijn rol als initiatiefrijk en doelgericht. Ik weet verbanden te leggen tussen verschillende initiatieven en ik neem het einddoel in gedachte.’

Bij dit project heb ik Action Learning mogen toepassen