Cato & Anouk over de Zorg & ICT beurs!

Op donderdag 15 juni hadden we als We Care Trainees onze eerste werkdag. Wij gaan onze eerste opdracht starten bij het Zorginstituut over het verbeteren van de gegevensuitwisseling tussen partijen voor de kwaliteit van onze verpleeghuiszorg in Nederland!

 

De dag begon direct goed, want we konden ons onderdompelen in de nieuwe technologieën van het gehele zorglandschap op de Zorg & ICT Beurs! Deze dag leverde waardevolle persoonlijke inzichten op. We maakten kennis met belangrijke spelers in het zorglandschap en ontdekten nieuwe technologieën die de zorgsector beïnvloeden.

 

Een van de meest opvallende inzichten was de diversiteit aan partijen en organisaties die zich inzetten voor de verbetering van de zorg. Het viel ons op dat er talloze ideeën, plannen en concepten voor apparatuur en technologieën bestaan, maar dat de praktische implementatie hiervan nog in ontwikkeling is. We zijn benieuwd hoe snel deze innovaties hun weg zullen vinden naar de zorgpraktijk.

 

Tijdens de beurs kregen we de kans om verschillende bedrijven en initiatieven van dichtbij te bekijken. Dit heeft ons geholpen om te ontdekken wat ons persoonlijk interesseert. Zo zijn we beiden enthousiast over de mogelijkheden van Mixed Reality om patiënten op een interactieve manier voor te lichten en te activeren. Het was inspirerend om te zien dat er zoveel ruimte is voor innovatie in de zorgsector, en dat de benadering van de bedrijven en organisaties zeer positief is, omdat iedereen graag wil bijdragen aan het verbeteren van de zorg.

 

Een ander belangrijk inzicht was de waarde van het programma KIK-V en hoe dit een rol zal spelen in ons werk bij het Zorginstituut. Tijdens een presentatie zagen we hoe er een discussie op gang kwam, en dit benadrukte des te meer de noodzaak van dit programma en de impact die het kan hebben op de zorgkwaliteit.

 

Al met al hebben we op de Zorg & ICT Beurs waardevolle lessen geleerd en nieuwe perspectieven opgedaan over de toekomst van de zorgsector. We zijn enthousiast over de mogelijkheden en vastbesloten om ons steentje bij te dragen aan de verdere verbetering van de zorg!

Deze blog is geschreven door Cato & Anouk. Meer weten over Cato?

Cato doet haar opdracht bij het Zorginstituut Nederland en werkt als Implementatieadviseur.

Deze blog is geschreven door Cato & Anouk. Meer weten over Anouk?

Anouk is net als Cato Implementatieadviseur bij het Zorginstituut Nederland.