Zita Jongeneelen

Ik heb het altijd al belangrijk gevonden om maatschappelijk iets bij te dragen, daar krijg ik energie van. Tijdens mijn studie heb ik dit kunnen verwezenlijken door mee te werken aan verschillende projecten als vrijwilliger. We Care to Discover is de uitgelezen plek voor mij om maatschappelijk een bijdrage te kunnen leveren terwijl ik zowel mijn hard als soft skills verder kan ontwikkelen.

Van jongs af aan heb ik verhalen vanuit de zorg meegekregen omdat mijn ouders en zus werkzaam zijn in de zorgsector. Ik krijg van hen de mooie verhalen te horen maar ook de organisatorische punten waar zij tegenaan lopen. Tijdens mijn master Beleid, Communicatie en Organisatie heb ik de kans gekregen om onderzoek te doen in een academisch ziekenhuis. Door de verschillende observaties en de interviews met verschillende zorgverleners heb ik de zorg vanuit verschillende perspectieven kunnen bekijken. De zorgsector heeft dan ook mijn interesse gewekt. Door de verhalen van mijn ouders en het uitgevoerde onderzoek weet ik dat er nog veel veranderingen mogelijk zijn om de kwaliteit van de zorg te optimaliseren. Ik ben dan ook zeer enthousiast om bij te kunnen dragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg voor zowel de patiënten en hun omgeving als de medewerkers.

 

Werkervaring

Periode:           November 2022 – heden
Organisatie:    Wij zien je Wel – ZEVMB-Kenniscentrum
Functie:           Secretaris van bestuur
Omschrijving: Als secretaris van bestuur ben ik verantwoordelijk voor de voorbereidingen en de verslaglegging van de vergaderingen. Daarnaast ben ik coördinator van de verbeteragenda, hier worden knelpunten bij de stakeholders opgehaald en vervolgens worden de mogelijkheden onderzocht.

Opleiding

Periode:                   2021 – 2022
Onderwijsinsituut:  Master Beleid, Communicatie en Organisatie
Studie:                     Vrije Universiteit Amsterdam

 

Periode:                      2020 – 2021
Onderwijsinstituut:   Pre master Beleid, Communicatie en Organisatie
Studie:                       Vrije Universiteit Amsterdam

 

Periode:                     2016 – 2020
Onderwijsinstituut:  Hogeschool Rotterdam
Studie:                       Bedrijfskunde

 

Action Learning projecten

Project:             Zorgdragers
Functie:            Projectlid
Omschrijving: We Care heeft ons de opdracht gegeven om een netwerk op te zetten met als doel elkaar inspireren, motiveren, wederkerigheid, kansen signaleren, sparren en het delen van de verschillende perspectieven.