Nicolette van der Slot

Wat mij opviel toen ik ruim zeven jaar geleden zelf de arbeidsmarkt opging in overheids- en zorgland? Veel startersfunctie vragen ervaring en zijn gericht op jonge talenten die al precies weten wat ze willen: groeien en ontwikkelen in de functie en inhoud die je als eerste kiest. Dat wilde ik helemaal niet, ik wilde mezelf persoonlijk ontwikkelen en verschillende rollen en organisaties ontdekken. Want dat is iets wat je niet leert op de universiteit. En gelijk je specialisme kiezen is toch best ouderwets? De zorg staat immers voor ingrijpende veranderingen. Dit vraagt toch juist om mensen met een integrale blik waarin samenwerken, netwerken en kennis delen centraal staat? Deze visie en aanpak vond ik wel in mijn traineeship bij DisGover. In twee jaar tijd deed ik verschillende opdrachten bij overheids- en zorgorganisaties. Allemaal gericht op mensen, verandering en (samenwerkings)processen. Dit is dan ook precies de basis van het We Care to Disgover traineeship. Jonge hoogopgeleide starters opleiden en ontwikkelen tot zorgvernieuwer van de toekomst. Hen enthousiast maken voor en in staat stellen om vanuit verschillende perspectieven zorgvraagstukken op te lossen. Met mijn ondernemende geest, enthousiasme en inlevingsvermogen zet ik mij hier elke dag weer graag voor in!

Werkervaring

Periode:        Januari 2021 – heden
Organisatie:  WE CARE TO DisGover
Functie:         Data Innovatie Expert (oprichtster)

Omschrijving: Verantwoordelijk voor de verbinding van innovaties op het gebied van technologie (o.a. big/open data, blockchain) met maatschappelijke vraagstukken en het traineeship van WE CARE TO DisGover. Netwerk opbouwen met de overheid en het bedrijfsleven, samenwerkingen starten bijvoorbeeld in de vorm trainee opdrachten en opleidingsprojecten. Projectleider en opdrachtgever van verschillende inhoudelijke projecten (o.a. website DisGover, onderzoek DisGover Politics i.s.m. Binnenlands Bestuur). Inhoudelijke begeleiding trainees op data gestuurd werken.

Periode:        December 2016 – heden
Organisatie:  DisGover
Functie:         Data Innovatie Expert (mede-eigenaar)

Omschrijving: Verantwoordelijk voor de verbinding van innovaties op het gebied van technologie (o.a. big/open data, blockchain) met maatschappelijke vraagstukken en het traineeship van DisGover. Netwerk opbouwen met de overheid en het bedrijfsleven, samenwerkingen starten bijvoorbeeld in de vorm trainee opdrachten en opleidingsprojecten. Projectleider en opdrachtgever van verschillende inhoudelijke projecten (o.a. website DisGover, onderzoek DisGover Politics i.s.m. Binnenlands Bestuur). Inhoudelijke begeleiding trainees op data gestuurd werken.

Opleiding

Periode:                     2008 – 2011
Opleidingsinstituut: Vrije Universiteit Amsterdam
Studie:                     Bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen

Periode:                     2010 – 2011
Opleidingsinstituut:
Turku University, Finland
Studie:                      
Minor International Business and Entrepreneurship

 

Periode:                     2011 – 2014
Opleidingsinstituut: Vrije Universiteit Amsterdam
Studie:                       Master Social Research specialisatie track: Networking and Organizational Renewal