Melanie Molenaar

Van jongs af aan ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in de menselijke psyche, verschillende denkwijzen en de invloed hiervan op (de inrichting van) de samenleving. Tijdens mijn bachelor psychologie leerde ik dan ook graag over de psychologische factoren, zoals het bestaan van een beperkte rationaliteit, die (onbewust) invloed hebben op besluitvormingsprocessen en gedrag, zowel op individueel als op organisatorisch niveau. Deze fascinatie is doorgevloeid in mijn master in de sociale psychologie, waar ik deze kennis leerde vertalen naar gedragsverandering en professionele vaardigheden. Zo ben ik steeds vastberadener geworden om deze kennis en kunde te integreren om processen en verandertrajecten mensgerichter te maken.
 
Mijn werk in de thuiszorg heeft mijn motivatie om de mensgerichte visie te vertegenwoordigen in deze specifieke sector enorm versterkt. In zo een dynamische omgeving die zowel voor als door mensen wordt gevormd zijn er sociale vraagstukken in overvloed. Graag draag ik in deze sector dan ook mijn steentje bij door mijn hart voor de zorg te combineren met een enthousiaste, gemotiveerde en gedragskundige blik, om zo een betere zorg voor alle partijen te realiseren.

Werkervaring

Periode:            Juni 2022 – Heden
Organisatie:      Landelijke Coördinatie COVID-19 Bestrijding
Functie:             Procesverbeteraar en PMO’er team Vaccinatie 
Omschrijving:   De stichting Landelijke Coördinatie COVID-19 Bestrijding (LCCB) is in januari 2022 door de GGD GHOR opgericht ter ondersteuning en facilitatie van de GGD’en en GHOR-bureaus in de bestrijding van het coronavirus. Bij het team Kwaliteit, Informeren en Verbeteren binnen LCCB Vaccineren ga ik met mijn mensgerichte en gedragskundige bril op aan de slag met het opzetten en ondersteunen van verbeterprojecten.

Opleiding

Periode:                    2021 – 2022
Onderwijsinsituut:   University of Ljubljana (Slovenië)
Studie:                      Verschillende verdiepende mastervakken op het gebied van sociologie, politicologie en statistiek

Periode:                      2020 – 2021
Onderwijsinstituut:   Tilburg University
Studie:                        Economic Psychology track (MSc)

Periode:                    2019
Onderwijsinsituut:  Corvinus University of Budapest (Hongarije)
Studie:                     Verschillende verdiepende vakken op het gebied van economie en sociale wetenschappen

 

Periode:                      2016 – 2020
Onderwijsinstituut:    Tilburg University
Studie:                         Psychologie (BSc), specialisatie in de economische psychologie en forensische psychologie

 

Action Learning projecten

Project:             Hacking Health
Functie:            Projectlid
Omschrijving:  Eind juni 2022 wordt de Dutch Hacking Health in Amsterdam georganiseerd. Dit event bestaat uit een hackaton wat inhoudt dat in korte tijd, in dit geval 2,5e dag, oplossingen worden bedacht voor verschillende vraagstukken. Deze hackaton staat in het teken van problemen m.b.t. gezondheid(szorg) en welzijn in Amsterdam, en om tot oplossingen te komen is het belangrijk dat zo divers mogelijke teams aan de vraagstukken werken. Wij als trainees dragen deze verantwoordelijkheid om een zo breed mogelijke groep Amsterdammers te bereiken om zo tot mooie inzichten te komen.