Ontmoet Kristel

WO master Behaviour Change

Projectleider informatiebeheer bij Artsenfederatie KNMG

Projectlid bij Action Learning project Rijnstate: Het ziekenhuis van de toekomst

Geïnteresseerd in de complexiteit van gezondheidsgedrag

Meer over mij weten?
Bekijk mijn verhaal

Mijn verhaal

Tijdens mijn bachelor psychologie raakte ik geïnspireerd door de complexiteit van gezondheidsgedrag: waarom lijkt het voor sommige mensen makkelijk om een gezonde leefstijl aan te houden, en voor anderen niet? Het antwoord op dit vraagstuk is helaas niet zo simpel, maar zou de sleutel kunnen zijn tot indamming van de zogeheten welvaartsziektes. In onze samenleving groeit het aandeel kinderen en volwassenen dat kampt met overgewicht, obesitas en andere chronische aandoeningen namelijk gestaag, wat leidt tot een grote druk op ons zorgstelsel. Veel van deze problematiek is (in)direct gerelateerd aan

leefstijl en gezondheidsgedrag, wat duidelijk maakt dat hier nog veel winst te behalen is. Ik ben toegewijd aan de veranderingen die nodig zijn om naar een gezondere maatschappij toe te werken, waarin mensen lekkerder in hun vel zitten, de druk op de zorg verlicht wordt en leefstijlverandering als zowel preventie als medicijn wordt ingezet. Tijdens mijn traineeship bij We Care to DisGover hoop ik mij te ontwikkelen tot zorgvernieuwer van de toekomst om dichterbij dit doel te komen. Ik kijk ernaar uit om bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan en impact te maken vanuit de verschillende levels binnen de zorg, zodat ik erachter kom waar ik het beste tot mijn recht kom en het verschil kan gaan maken!

Opleidingen

Bekijk mijn opleidingen

Msc Behaviour Change

Radboud University Nijmegen

2021 - 2022
BSc Psychologie

Maastricht University

2016 - 2021

Action Learning projecten

Projectlid | Rijnstate: Het ziekenhuis van de toekomst

Onze taak is het ontwerpen van het Atrium van de toekomst in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem, wat binnenkort verbouwd zal worden. De focus ligt hierbij op innovatie, gezondheid, gastvrijheid en duurzaamheid, zodat het nieuwe Atrium zo goed mogelijk aansluit op de nieuwe ontwikkelingen die voortkomen uit de ambitie om de zorg te vernieuwen. We werken toe naar concrete adviezen en visualisaties omtrent hoe het Atrium eruit kan komen te zien, zodat het aan de behoeften van zowel patiënten en bezoekers als medewerkers voldoet.

Bij dit project heb ik Action Learning mogen toepassen