Kristel Zaal

Tijdens mijn bachelor psychologie raakte ik geïnspireerd door de complexiteit van gezondheidsgedrag: waarom lijkt het voor sommige mensen makkelijk om een gezonde leefstijl aan te houden, en voor anderen niet? Het antwoord op dit vraagstuk is helaas niet zo simpel, maar zou de sleutel kunnen zijn tot indamming van de zogeheten welvaartsziektes. In onze samenleving groeit het aandeel kinderen en volwassenen dat kampt met overgewicht, obesitas en andere chronische aandoeningen namelijk gestaag, wat leidt tot een grote druk op ons zorgstelsel. Veel van deze problematiek is (in)direct gerelateerd aan leefstijl en gezondheidsgedrag, wat duidelijk maakt dat hier nog veel winst te behalen is. Ik ben toegewijd aan de veranderingen die nodig zijn om naar een gezondere maatschappij toe te werken, waarin mensen lekkerder in hun vel zitten, de druk op de zorg verlicht wordt en leefstijlverandering als zowel preventie als medicijn wordt ingezet. Tijdens mijn traineeship bij We Care to DisGover hoop ik mij te ontwikkelen tot zorgvernieuwer van de toekomst om dichterbij dit doel te komen. Ik kijk ernaar uit om bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan en impact te maken vanuit de verschillende levels binnen de zorg, zodat ik erachter kom waar ik het beste tot mijn recht kom en het verschil kan gaan maken!.

 

Werkervaring

Periode:          November 2022 – heden

Organisatie:  GGD Noord-Oost Gelderland

Functie:           Projectondersteuner SLIMMER

Omschrijving: Mijn taak is om de werkprocessen rondom de effectief bewezen gecombineerde leefstijlinterventie SLIMMER efficiënter in te richten en het programma te borgen binnen de organisatie, om zo de kwaliteit van de interventie te waarborgen en ervoor te zorgen dat nog meer volwassenen met overgewicht aan de slag kunnen met het verbeteren van hun leefstijl. Hiervoor onderhoud ik contacten met relevante betrokkenen, breng ik wensen en behoeften in kaart, en verdiep ik mij in de verbetermogelijkheden van concrete processen. 

Opleiding

Periode:                   2021 – 2022
Onderwijsinsituut:  Radboud University Nijmegen
Studie:                     Behaviour Change (MSc)

 

Periode:                      2016 – 2021
Onderwijsinstituut:   Maastricht University
Studie:                        Psychologie (BSc)

 

Action Learning projecten

Project:             Rijnstate
Functie:            Projectlid
Omschrijving:  Onze taak is het ontwerpen van het Atrium van de toekomst in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem, wat binnenkort verbouwd zal worden. De focus ligt hierbij op innovatie, gezondheid, gastvrijheid en duurzaamheid, zodat het nieuwe Atrium zo goed mogelijk aansluit op de nieuwe ontwikkelingen die voortkomen uit de ambitie om de zorg te vernieuwen. We werken toe naar concrete adviezen en visualisaties omtrent hoe het Atrium eruit kan komen te zien, zodat het aan de behoeften van zowel patiënten en bezoekers als medewerkers voldoet.