Kim Koopmans

Vanuit mijn interesse voor Psychologie en Gedragsverandering heb ik mij altijd bezig gehouden met mensen, zorg en sociale vraagstukken. Ik draag graag mijn steentje bij om de wereld een stukje gezonder en beter te maken. Dit doe ik op een positieve, resultaatgerichte en verbindende manier. Het traineeship van We Care to DisGover past goed bij mij, omdat ik door de diverse kennis en ervaring die ik opdoe uit kan zoeken in welke organisatie ik het beste pas. Door deze ervaring en kennis, ontwikkel ik mij verder als zorgprofessional van de toekomst, kan ik mijn kennis delen en zo bijdragen aan verbeterde zorg in Nederland.

 

Werkervaring

Periode:           December 2021 – heden
Organisatie:    Wij Zien Je Wel, een programma ontstaan uit de pilot volwaardig leven van VWS.
Functie:           Programmasecretaris en projectleider
Omschrijving: Wij zien je Wel richt zich op het verbeteren van leven van gezinnen met een kind met een zeer ernstige verstandige en meervoudige beperking (ZEVMB). Als programmasecretaris was ik de rechterhand van de programmamanager en verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het programma, het aansturen van het team en het overzicht houden over het programma. In mijn rol als projectleider was ik verantwoordelijk voor het project ‘leerloop’. Het doel van de leerloop was om knelpunten te signaleren vanuit de gezinspraktijk waar gezinnen met een kind met ZEVMB tegen aan lopen, het beleggen van deze knelpunten bij de juiste systeempartijen en het geven van vervolg aan de (oplossingen van de) knelpunten door hierover te communiceren naar ouders, professionals en zorgkantoren.

Opleiding

Periode:                   2019 – 2020
Onderwijsinsituut: Radboud Universiteit Nijmegen
Studie:                     MSc Gedragsverandering

 

Periode:                     Januari 2016 – juni 2016
Onderwijsinstituut:   University of Glasgow
Studie:                       Minor Neuropsychologie

 

Periode:                     2018 – 2019
Onderwijsinstituut:  Radboud Universiteit Nijmegen
Studie:                       Pré-master Environment & Society

 

Periode:                      2013 – 2017
Onderwijsinstituut:   Radboud Universiteit Nijmegen
Studie:                       BSc Psychologie

 

Action Learning projecten

Project:             Utrechtzorg: Maatwerkgeverschap in de zorgorganisatie van de toekomst
Functie:            Projectleider
Omschrijving:  Samen met een mede-trainee heb ik voor het 15 jarig bestaan van UtrechtZorg een sessie opgezet, vorm gegeven en gefaciliteerd tijdens een event van Utrechtzorg. De sessie ging over maatwerkgeverschap in de zorgorganisatie van de toekomst waarbij generaties met elkaar werden verbonden. De sessie was met 45 personen, waarvan een combinatie tussen ervaren medewerkers in de zorg en starters.

 

Project:            Hacking Health Amsterdam
Functie:           Projectlid en reisleider
Omschrijving: Hacking Health organiseert driedaagse hackathons in verschillende steden met als doel om het leven van de inwoners van de stad gezonder en gelukkiger te maken. Als projectgroep hebben wij ons bezig gehouden met de uitdaging: hoe zorgen we voor een zo divers mogelijke groep deelnemers en hoe kunnen we doorontwikkelingen van projecten stimuleren? Als reisleider van de groep heb ik mij bezig gehouden met de persoonlijke ontwikkeling binnen onze projectgroep.

 

Project:             VR-zorg
Functie:            Projectlid
Omschrijving:  Vanuit Zorgspectrum hebben wij de opdracht gekregen om te inventariseren of en hoe virtual reality (VR) en augmented reality (AR) kan bijdragen aan het leven van bewoners van het ‘Verpleeghuis van de Toekomst’ en aan de manier van werken van zorgprofessionals. Het doel was om twee kansrijke mogelijkheden die AR/VR biedt, en naar voren komt uit de behoefte, in te zetten in de praktijk. Tijdens het project heb ik mij voornamelijk ingezet voor de implementatie van de VR bril in het verpleeghuis.