Buenos dias! De zomer staat bij mij altijd in het teken van – naast vitamine D opdoen 😉 en lange zomeravonden – reflectie, vooruitkijken en kennis bijspijkeren.

Bij WE CARE TO DisGover en DisGover geven we daar handen en voeten aan in een vier weken durend zomerprogramma. Geen Action Learning project. Elke vrijdag keuze uit twee trainingen gericht op vaardigheden, kennisdeling en -ontwikkeling.

Ook heb ik extra aandacht voor onze eigen organisatievraagstukken. Ons organisatievraagstuk van dit moment? In welke vorm werk je als zorgvernieuwer of ambtenaar van de toekomst? Hybride? Fysiek? Digitaal?

Ik signaleer dat organisaties bezig zijn met de ontwikkeling “terug-naar-kantoor”. Eerst hybride, dan snel weer fysiek. Volledig digitaal wordt een tijdperk genoemd waar we van leren. Het vertrekpunt van je werk invullen blijft dus fysiek. Met digitaal en hybride werken kun je toch niet echt alles bereiken wat je wilt.

Of toch wel? Vlak voor mijn vakantie zette Femke Schapink mij aan het denken. Femke is trainee. Een kei in het loskrijgen van creativiteit en innovatiekracht in de digitale en hybride wereld. Zij ontwikkelde zich in het afgelopen jaar tot een echte faciliteer expert. Digitaal.

Femke voorziet een uitdaging voor de virtuele generatie trainees die we opbouwden: hoe geef je je werk fysiek vorm? Wij gaan niet “terug-naar-kantoor” maar “voor-het-eerst-naar-kantoor”. Wij kennen de fysieke omgeving niet.

Volgens mij is dit perspectief een kans voor alle organisaties die echt digitaal willen werken. De kunst is nu deze werelden en perspectieven te verbinden. Hoe ik dit aanpak? Luisteren, casus kiezen, verbinden en actie.

Zoals letterlijk in onze visie staat: niet alles wat oud is, is slecht en wat is nieuw is is goed. De sleutel tot succes is het verbinden van deze twee werelden. Daarom slaan Femke en ik de handen ineen op onze eerste casus: faciliteren. We combineren de digitale expertise van Femke met mijn offline faciliteer ervaring in een workshop voor alle trainees: faciliteren – next level. Digitaal is ons vertrekpunt, fysiek is een optie. Wat onze volgende casus is weten we nog niet. Het begin is er.

Hoe zit dit in jouw organisatie? Is digitaal werken een tijdperk of niet? En hoe verbinden jullie generation V(irtual) met generatie F(ysiek)?

P.S. ik schreef deze blog op 10 km hoogte vanuit het vliegtuig. Over hybride gesproken ;).

Zorgtraineeship

Dit blog is geschreven door Nicolette.

Nicolette is bij DisGover begonnen als trainee, nu mede-eigenaar van DisGover en sinds januari 2021 oprichtster van WE CARE TO DisGover.