Chermain Denny

Het menselijk lichaam heb ik altijd al fascinerend gevonden. Ik vind het zeer fascinerend dat je lichaam met allerlei verschillende processen tegelijk bezig is, waar je zelf niet bewust van bent. Vanuit mijn interesse in de werking van het menselijk lichaam ben ik Life Sciences gaan studeren. Vervolgens heb ik een jaar in het VUmc gewerkt, en ontdekte ik al snel dat ik mij breder en op grotere schaal impact wilde maken op de zorg in Nederland. Er zijn veel zorgvraagstukken waar een antwoord voor nodig is, vooral nu de druk op de zorg alleen maar toeneemt. Hierom ben ik mijn Master MPA gaan doen. Vervolgens heb ik ervoor gekozen om een traineeship bij WECAREtodisgover te doorlopen omdat zij mij de ruimte geven om mooie functies te vervullen op impactvolle opdrachten binnen de zorg, en daarbij veel aandacht besteden aan persoonlijke ontwikkeling. 

Werkervaring

Periode:            Januari 2022 – heden
Organisatie:      Zorginstituut Nederland
Functie:             Projectsecretaris Uitkomstgerichte Zorg
Omschrijving:   Binnen het Zorginstituut Nederland zit ik op het project Uitkomstgerichte zorg. Dit project heeft als doel de uitkomsten van verschillende behandelingen in kaart te brengen, zodat de patient en zorgverlener samen kunnen beslissen welke behandeling het beste bij de patient past. Dit wordt gedaan voor 50% van de ziektelast, wat gelijk staat aan 59 aandoeningen. Binnen twee aandoeningswerkgroepen ga ik aan de slag als secretaris.

Opleiding

Periode: 2017 – 2020             
Onderwijsinsituut: Vrije Universiteit Amsterdam
Studie: Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences                  

 

Periode: 2012 – 2016                     
Onderwijsinstituut: Vrije Universiteit Amsterdam  
Studie: Life Sciences   

 

Action Learning projecten

Project:             VRzorg
Functie:            Projectlid
Omschrijving:  Vanuit ZorgSpectrum hebben wij de opdracht gekregen om te inventariseren of en hoe virtual reality (VR) en augmented reality (AR) kan bijdragen aan het leven van bewoners van het Verpleeghuis van de Toekomst en aan het manier van werken van de zorgprofessionals. Het doel is om uiteindelijk 2 kansrijke mogelijkheden die AR/VR biedt, en sterk naar voren komt vanuit de behoefte, daadwerkelijk in  te zetten in de praktijk.