Mijn laatste twee weken als trainee

Ongeveer 2 jaar geleden heb ik een blog geschreven over mijn eerste twee weken als trainee. De start van mijn opleiding tot ‘zorgvernieuwer van de toekomst’. Toentertijd een abstract begrip, maar nu kan ik zeggen dat ik er een ben! Om de cirkel rond te maken neem ik jullie nu mee door de laatste 2 weken van mijn traineeship. Deze twee weken stonden in het teken van het afronden van het traineeship en het zetten van een volgende stap in mijn carrière als zorgvernieuwer van de toekomst.

 

Afronden van het traineeship 

Bij het afronden van het traineeship hoort een exitgesprek, hierin sprak ik onder andere over mijn hoogtepunten. Een van de meest terugkerende hoogtepunten waren de vrijdagen waarop ik samenwerkte met andere trainees aan Action Learning-projecten met uitdagende vraagstukken uit de praktijk. Het voelde alsof het weekend al begonnen was, terwijl we nog aan het werk waren. Daarnaast waardeer ik enorm het vertrouwen en de vrijheid die ik heb gekregen om verschillende dingen uit te proberen en zelf initiatieven te nemen binnen het traineeship. Dit heeft mijn creativiteit en ondernemerschap gestimuleerd.

 

Een ander hoogtepunt was het halen van mijn leerlaag 3 presentatie, waarin ik terugkeek op mijn ontwikkeling a.d.h.v. de 3 opdrachten, 3 Action Learning projecten en andere activiteiten die ik heb ondernomen. Ik heb ontzettend veel geleerd over mezelf, de zorg, verander- en informatiemanagement, én hoe de visie van We Care als leidraad heeft gediend in mijn ontwikkeling tot zorgvernieuwer van de toekomst. Door te experimenteren, kritisch te blijven, te reflecteren en vol vertrouwen het proces te omarmen, heb ik echte groei ervaren en mijn leerlaag 3 ‘met vlag en wimpel gehaald’. Het traineeship heeft mij dus veel gebracht.

 

Volgende stap: een nieuwe fase in mijn carrière 

Terwijl ik het traineeship afrondde, ging mijn opdracht bij de GGD Brabant-Zuidoost gewoon door. De aanbesteding, afstemming met ziekenhuizen, implementatie van verbeterde urgentie indeling en proces uitwerkingen wachten namelijk niet. Na het traineeship blijf ik deze functie vervullen en ga ik in dienst als Adviseur informatie- en procesmanagement voor de ambulancezorg. Mijn doel bij aanvang van het traineeship is bereikt: ik heb ontdekt welke rol in de zorg het beste bij me past en waarin ik vanuit mijn passie en talent een concrete bijdrage kan leveren. Ik heb mijn vooraf bedachte beeld losgelaten en ontdekt waar ik echt energie van krijg. In deze functie wil ik mijn persoonlijke en professionele groei voortzetten, terwijl we samenwerken aan het vernieuwen en duurzaam vormgeven van de zorg.

 

Raad ik het traineeship aan?

Absoluut! Het traineeship is een unieke kans voor persoonlijke- en professionele groei en om verrast te worden door de mogelijkheden in de zorg. Je leert meer dan je verwacht en ontdekt hoe je succesvol opdrachten en projecten kunt uitvoeren. Deze praktische methodieken leer je niet op de universiteit. Ik zelf vond de combinatie tussen de technische- en de mensen kant erg interessant én belangrijk, dit kan echter wel per persoon verschillen. Daarnaast is je ontwikkeling afhankelijk van je eigen inzet en leiderschap. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw succes tijdens het traineeship. Gelukkig wordt je wel fantastisch ondersteund door het kernteam en medetrainees.

 

Vragen naar aanleiding van deze blog? Stel ze via het traineeship of stuur mij een bericht.

Deze blog is geschreven door Gerdi.

Gerdi is de eerste alumni van We Care to DisGover. Na de afronding van het traineeship is ze uitgestroomd bij haar laatste opdrachtgever, GGD Brabant-Zuidoost.